Braziliaan Serginho dood op voetbalveld

De Braziliaanse voetballer Serginho is gisteravond tijdens een wedstrijd overleden nadat hij een hartaanval had gekregen. Artsen in het ziekenhuis stopten na drie kwartier met hun pogingen de dertigjarige verdediger te reanimeren.

Vroeg in de tweede helft van het competitieduel van zijn ploeg Sao Caetano met Sao Paulo zakte Serginho ineen. Het lukte niet de voetballer op het veld tot leven te wekken. Later in het ziekenhuis van Sao Paulo bleven die pogingen ook vruchteloos.

De wedstrijd werd na het dodelijke incident niet meer uitgespeeld. De dood van Serginho leidde tot emotionele taferelen in het stadion. Supporters, spelers en arbiters waren in tranen.

De Senegalese international Khalilou Fadiga is gisteren flauwgevallen tijdens de warming-up voor duel tussen zijn ploeg Bolton Wanderers en Tottenham Hotspur. Fadiga werd vanmorgen uit het ziekenhuis ontslagen. Hij onderging eerder een operatie door een onregelmatige hartslag.

De 29-jarige Fadiga stond tijdens zijn revalidatie onder contract bij de Italiaanse club Inter, waar hij om medische redenen niet aan spelen toekwam. Daarvoor speelde hij bij Auxerre.