www.nrc.nl

Nationale Krakercompetitie 2004. Wie mag zich de beste zoeker op internet noemen? Op vrijdag 29 oktober gaat de tweede editie van de Nationale Krakercompetitie van start. Inschrijven voor de wedstrijd in vier wekelijkse ronden kan via www.nrc.nl.De zoekwedstrijd op internet wordt georganiseerd door de Vereniging van Openbare Bibliotheken in samenwerking met Overheid.nl, Google en NRC Handelsblad. De competitie trok in 2003 meer dan vierduizend deelnemers die de competitie kenmerkten als leuk, leerzaam en verslavend. Bij de wekelijkse ronden komt het aan op een combinatie van zowel goed als snel beantwoorden van de vragen. De hoofdprijs draait om het beste resultaat gedurende de hele competitie en bestaat uit een reis voor twee personen naar Budapest. Iedere ronde bestaat uit zeven vragen die zijn bedacht door een team van bibliothecarissen. Zij lieten zich inspireren door de vele vragen die zij in hun dagelijkse werk tegenkomen.

Amerika Kiest – Weblog van Marc Chavannes. Marc Chavannes, correspondent van NRC Handelsblad in de Verenigde Staten, houdt tijdens de campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen een weblog bij. De weblog is te vinden op www.nrc.nl/amerikakiest, het dossiers op www.nrc.nl/dossiers.