Vervolg op `Buena Vista Social Club'

Música Cubana heeft het zonnige karakter van dromen die tot leven komen. Een taxichauffeur en de stokoude zanger Pío Leiva gaan door hedendaags en niet zo toeristisch Havana, op zoek naar bandleden voor een concert in Tokio.

Na het succes van de documentaire Buena Vista Social Club in 1999 en de daarmee gepaard gaande internationale doorbraak voor de traditionele Cubaanse muziek, zon regisseur Wim Wenders op een vervolg. Hij vroeg de jonge Argentijnse regisseur German Kral, die hij les gaf op de filmacademie in München, dit vervolg te regisseren. Het werd een speelfilm over een nieuwe generatie Cubanen, een aandoenlijk onevenwichtige mengvorm tussen feit en fictie. In Musica Cabana worden geënsceneerde scènes afgewisseld met interviews en vooral heel veel muziek. Van salsa-hiphop tot salsa-pop. Dat swingt als een trein.

Música Cubana. Regie: German Kral. Met: Pío Leiva, Mario `Mayito' Rivera, Pédro `El Nene' Lugo Martínez en de band Chiki Chaka. In: 10 bioscopen.