Van Zeeland naar Valkenburg

Volgens KNWU-voorzitter Joop Atsma is de kans groot dat de Tour de France al vóór 2008 Nederland aan zal doen. Hij verklaarde gisteren optimistisch te zijn over de kansen van de provincie Zeeland en de Limburgse gemeente Valkenburg om een etappe tijdens de Ronde van Frankrijk van 2006 binnen te halen. ,,Tourdirecteur Leblanc zei onlangs letterlijk tegen mij dat hij geen obstakel ziet voor het aandoen van Nederland in 2006. Dat is natuurlijk goed nieuws'', aldus Atsma tijdens de overhandiging van het Rotterdamse bidbook. Al eerder was het de bedoeling dat de tourkaravaan door de tunnel onder de Westerschelde zou gaan, maar dit jaar ging de beurt eerst naar België. Na aankomst van een etappe in Zeeland zou het peloton een dag later vertrekken naar het Limburgse Valkenburg, in 1998 strijdtoneel van het WK.