Schorsing voor Van Nistelrooy

Ruud van Nistelrooy heeft schuld bekend bij de overtreding in het duel Manchester United-Arsenal en is automatisch drie wedstrijden geschorst. De Nederlandse international gaf tegenstander Ashley Cole zondag een gemene trap. De scheidsrechter zag het niet, de tv-camera's registreerden het voorval haarscherp.

Van Nistelrooy werd maandag dan ook in staat van beschuldiging gesteld. Hij kreeg een etmaal de tijd voor verweer. ,,Ik neem de verantwoordelijkheid voor mijn daad en ik accepteer de drie wedstrijden automatische schorsing'', liet Van Nistelrooy in een verklaring op de website van Manchester United weten. ,,Maar het was niet mijn opzet om Cole te verwonden. Ik bied Ashley Cole bij deze mijn excuses aan.''

Manchester United ging akkoord met de beslissing van de spitsspeler die door een strafschop te benutten United op voorsprong zette als inleiding voor de 2-0-zege op Arsenal. De Londense club verloor voor de eerste keer in vijftig competitieduels.

Manchester United heeft Van Nistelrooy gisteravond niet nodig gehad om de bekerwedstrijd tegen Crewe Alexandra (League Cup) tot een goed einde te brengen. United won met 3-0. Smith, Miller en Foster, in eigen doel, scoorden.

De wereldvoetbalbond FIFA heeft Feyenoorder Bart Goor voor vijf wedstrijden geschorst. Goor spuugde tijdens het WK-kwalificatieduel met Spanje naar zijn Spaanse tegenstander Xavi en moest met een rode kaart van het veld. De FIFA bestrafte hem hiervoor met vier duels. De Belg kreeg nog een extra wedstrijd schorsing voor twee gele kaart in de WK-kwalificatieronde. Ook moet Goor een boete van 6.500 euro betalen. Goor kan tegen de straf in beroep gaan, maar loopt dan het risico dat de straf wordt verzwaard. ,,Ik heb het gehoord en ga kijken wat de mogelijkheden zijn'', reageerde Goor op de website van zijn club Feyenoord. ,,Ik wil dit eerst laten bezinken.'' De 31-jarige Goor kan op zijn vroegst pas weer op 7 september volgend jaar in actie komen voor het Belgische elftal in de ontmoeting met San Marino. Nooit eerder kreeg een Belg zo'n hoge straf opgelegd na een interland.