Op de dopingtrein

Na zijn schorsing wegens zijn aandeel in de dopingzaak rond de veearts Landuyt, heeft de Belgische wielrenner Chris Peers besloten om het wielervak te verruilen voor een baan in de horeca. Hij wordt cafébaas, te Kruishoutem. De 34-jarige Peers werd onlangs samen met zijn collega Jo Planckaert voor twee jaar geschorst. In dezelfde affaire verbood de Belgische wielerbond oud-renner Johan Museeuw om de komende twee jaar het vak van ploegleider uit te oefenen.

In de Gazet van Antwerpen bekende de 34-jarige Peers gisteren indirect schuldig te zijn aan het gebruik van dope. ,,Het was plezant, de eerste drie jaar. Maar dan moet je keuzes maken. Of je stapt op de trein, of hij vertrekt zonder je. En dan kun je ander werk zoeken. Ik zat in de allerlaatste wagon, met vijftien stellen voor mij, als je begrijpt wat ik bedoel. Qua medisch gebruik ben ik altijd bij de braafsten geweest.''

De taveerne van Peers krijgt een toepasselijke naam: 't Wiel.