Kiplagat boos over Radcliffe

De Nederlandse atlete Lornah Kiplagat neemt het de organisatie van de New York Marathon kwalijk dat, tegen alle afspraken in, op het laatste moment de Britse Paula Radcliffe aan het deelnemersveld is toegevoegd. ,,Daarmee is de tactiek waarop Lornah haar voorbereiding had afgestemd waardeloos geworden'', vertelt Kiplagats echtgenoot en manager Pieter Langerhorst vanuit het trainingskamp in Colorado. ,,Lornah is niet bang om tegen Radcliffe te lopen, maar had dat graag eerder willen weten. Gelet op het deelnemersveld heeft ze zich ingesteld op een tactische wedstrijd, maar dat zal met de komst van Radcliffe veranderen. Zij is een frontrunner, die niet tactisch loopt maar van meet af aan een hoge snelheid ontwikkelt. En daar heeft Lornah zich niet op voorbereid. Helaas is er nu niets meer aan te doen, zodat we er beste maar van hopen.'' Nadat Kiplagat vorig jaar derde was geworden in New York, wil ze dit jaar de marathon winnen. Radcliffe is met een tijd van 2.15,25 houdster van het wereldrecord.