Drie bureaus in drie steden

Hij zit elke week achter bureaus in Londen, Amsterdam en Düsseldorf. Alex Schoep (44) is sinds begin deze maand de nieuwe directeur Europa van Pleon, Europa's grootste communicatieadviesbureau. ,,Wij hebben ervoor gekozen om geen hoofdkantoor te hebben en dus reis ik heen en weer. Gemiddeld ben ik één dag per week in Amsterdam'', aldus Schoep, die verantwoordelijk is voor 23 vestigingen in negen Europese landen en 680 medewerkers. Pleon is een fusie tussen het Duitse ECC, het Nederlandse Schoep & Van der Toorn en Brodeur Worldwide. Schoep was mede-oprichter van het Nederlandse bedrijf en tot voor kort president daarvan. ,,Uit eigen onderzoek blijkt dat Europese multinationals zich met name richten op Europa en niet, zoals vaak wordt gedacht, op bijvoorbeeld China'', zegt Schoep. ,,Daarom wilden we een bedrijf dat in heel Europa actief is. Bovendien willen we de communicatie-deskundigheid gaan combineren met publieke zaken, met name de Europese eenwording en regelgeving.''

Personalia@nrc.nl