Dreadlocks

Met AVP: Alien versus Predator gaat het sciencefiction-genre weer terug naar de jaren vijftig, toen het nog de B-status had. Het is ook een luie film, die geld probeert te verdienen aan de naamsbekendheid van betere voorbeelden. Net als in de horror-film Freddy versus Jason treffen hier twee `topmerken' van studio 20th Century Fox elkaar.

Wat Alien en The Predator zo bijzonder maakte – zo min mogelijk van de monsters laten zien – is regisseur Paul W.S. Anderson (niet te verwarren met de regisseur van Magnolia) volledig ontgaan. In AVP krijgen de met elkaar slaags rakende Alien en Predator al snel een gezicht, en wat voor gezicht: de Predator heeft lachwekkende dreadlocks.

AVP: Alien versus Predator. Regie: Paul W.S. Anderson. Met: Sanaa Lathan, Raoul Bova, Lance Henriksen, Ewen Bremner. In: 63 bioscopen.