Boston Red Sox dicht bij eindzege World Series: 3-0

De honkballers van de Boston Red Sox zijn nog maar één overwinning verwijderd van de World Series. De ploeg versloeg de Cardinals dinsdag in St Louis met 4-1 en bracht de stand in de best-of-seven series na de derde zege op rij op 3-0. De Rex Sox kunnen de titel komende nacht voor het eerst in 86 jaar behalen. Pitcher Pedro Martinez, die maandag 33 jaar werd, was de grote man bij de ploeg uit Boston in het derde duel. De rechtshander uit de Dominicaanse Republiek stond in zeven innings slechts drie honkslagen toe. De Red Sox kwamen al in de eerste inning op voorsprong door een homerun van Manny Ramirez. In de vierde en vijfde inning scoorden de Red Sox opnieuw (0-4). De thuisploeg produceerde in Busch Stadium slechts vier honkslagen voor eigen publiek (52.015). De gevreesde slagkanonnen Rolen, Edmonds en Sanders, de nummers vier-vijf-zes in de slagorde, raakten geen bal. In de drie duels tegen Boston was het trio goed voor één honkslag in 31 beurten. Ook Albert Pujols, de beste slagman van St Louis, is uit vorm. Hij sloeg in de World Series nog geen ploeggenoot over de thuisplaat.