Bedrog à la Ripley op drie schermen

Duncan Roy gebruikt in AKA de bijzondere, zelden gebruikte vorm van triple screening. Het verhaal van een Ripley-achtige oplichter uit de jaren zeventig wordt ons in drie aparte, gelijktijdig vertoonde kaders voorgeschoteld. We zien de jonge Dean in zijn armoedige Engelse rijtjeshuis zuchten onder het juk van zijn ploertige vader en zwijmelen bij de verhalen die zijn moeder vertelt over de aristocraten die zij in haar restaurant bedient.

Misbruikt, mishandeld en verjaagd dringt hij die glitterwereld binnen en daar wordt de doos decadentie opengetrokken. Homoseksuele lords, lesbische prinsessen, snuivende gravinnen. Alles om te laten zien dat we allemaal ,,iemand zijn en iemand willen wezen''. Heel af en toe voegt het drievoudige scherm iets wezenlijks aan de inhoud toe. Bijvoorbeeld als op twee schermen een kakkineus meisje Dean verleidt, en op het derde zijn vader dreigend zijn jongenskamer binnenkomt. Verder heeft het verdacht veel van een truc.

AKA. Regie: Duncan Roy. Met: Matthew Leitch, George Asprey, Lindsey Coulson. In: 7 bioscopen.