Van de Haar accepteert schikkingsvoorstel niet

Voetballer Hans van de Haar gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van de KNVB.

De voetbalbond deed de aanvaller van FC Utrecht het voorstel van vier wedstrijden schorsing. De spits is in staat van beschuldiging gesteld voor een overtreding in de met 3-0 verloren competitiewedstrijd bij FC Groningen, anderhalve week geleden.

In dat duel kwam Van de Haar hard in op tegenstander Paul Matthijs. De voorgestelde straf is hoog, mede omdat de aanklager rekening heeft gehouden met een voorwaardelijke wedstrijd schorsing die Van de Haar na een eerder incident nog boven het hoofd hing.

Dat betrof een schorsing van drie duels (één voorwaardelijk) naar aanleiding van de bekerfinale van afgelopen seizoen. In het duel met FC Twente ging de huidige clubtopscorer van FC Utrecht met opzet op de voet van Patrick Pothuizen staan. Destijds accepteerde Van de Haar het voorstel van de aanklager.

Go Ahead Eagles huurt Nelson Goncalves Da Costa van FC Twente voor de rest van dit seizoen. De in Duitsland geboren Portugees kwam in Enschede nauwelijks aan spelen toe.

De 21-jarige Da Costa moet bij de eerstedivisieclub uit Deventer het middenveld versterken. Go Ahead Eagles bezet de op twee na laatste plaats in de eerste divisie, voor Cambuur Leeuwarden en Eindhoven.