Negen maanden cel voor bedreigen van Hirsi Ali

DEN HAAG, 26 OKT. De politierechter in Den Haag heeft vanmorgen negen maanden gevangenisstraf, waarvan 3 voorwaardelijk, opgelegd aan de 22-jarige Omar O. uit Den Haag wegens het bedreigen van VVD-politica Ayaan Hirsi Ali. De straf is gelijk aan de eis van het openbaar ministerie. De rechtbank achtte bewezen dat O. op 31 augustus en 4 september van dit jaar berichten heeft geplaatst op de site van de inmiddels opgeheven fundamentalistische MSN-groep muwahhidin/dewaremoslims. Daarop noemde O. Hirsi Ali een ,,duivelse mortadda (afvallige)'' die door ,,de dood'' zou worden achterhaald. O. publiceerde verder het geheime adres van het Kamerlid in Den Haag, dat ,,na een lange zoektocht'' door ,,El Muwahhidin Brigade'' was achterhaald. O. werd door de landelijke recherche op 15 september gearresteerd, nadat het IP-adres dat hoorde bij zijn e-mailadres in Amerika bij Microsoft was opgevraagd. In totaal 22 rechercheurs hebben aan de zaak gewerkt, zo meldde het OM vanmorgen.