Dollar blijft zwak, olieprijs hoog, geen beursherstel

AMSTERDAM, 26 OKT. De Amerikaanse dollar daalde vanmorgen opnieuw tegenover de belangrijkste andere munten, maar trok in de loop van de ochtend weer wat aan. De munt bereikte vanmorgen vroeg een koers van 1,2841 dollar per euro, en eindigde de ochtendsessie op 1,2785 dollar. De olieprijs bleef hoog, ondanks het feit dat de stakingsdreiging in Noorwegen afnam door tussenkomst van de Noorse regering. Olie noteerde tegen het middaguur 50,61 dollar voor een vat Brent-olie en 54,36 dollar per vat Amerikaanse WTI-olie. Handelaren verwachten een gebrek aan stookolie in Amerika, waar een koude winter wordt verwacht. Vanmorgen werd bekend dat India in september 13,5 pocent meer olie importeerde dan in die maand vorig jaar. De effectenbeurzen herstelden niet na de koersdalingen van gisteren. De AEX-index in Amsterdam noteerde tegen het middaguur 0,1 procent hoger op 322,35 punten.