Werkplezier AH daalt

Personeel van supermarktbedrijf Albert Heijn vindt dat het minder plezierig is om er te werken. Vooral in de distributiecentra en op het hoofdkantoor in Zaandam nam het afgelopen jaar de ontevredenheid toe.

Dat blijkt uit een zaterdag gepubliceerd onderzoek in het personeelsblad Ahá. Het laat zien dat de tevredenheid bij personeel van distributiecentra van 75 naar 64 procent daalde ten opzichte van vorig jaar. Bij het hoofdkantoor nam het plezier in het werk af van 80 naar 71 procent. Daar verdwenen vorig jaar honderden banen, mede door de prijzenoorlog.

In de supermarkten bleef de tevredenheid vrijwel constant, maar medewerkers willen daar wel dat ze beter op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen van hun bedrijf en moederconcern Ahold.

Ahá concludeert dat de resultaten van het onderzoek, waaraan 21.660 medewerkers hebben meegedaan, ,,niet bepaald lezen als een sprookje'', maar dat de score op zichzelf naar verhouding ,,nog steeds heel hoog is.'' Slechts 12 procent van de ondervraagden is het ,,oneens of helemaal oneens'' met de stelling dat ze onvoldoende plezier hebben in hun werk.