Boston Red Sox op 2-0 in World Series

Boston Red Sox heeft voorlopig de regie over de honderdste editie van de World Series. De ploeg heeft daarmee een royale uitgangspositie voor de eerste eindzege sinds 1918. De ploeg nam gisteravond een voorsprong van 2-0 tegen de St. Louis Cardinals. Boston won het tweede duel in de finale van de Amerikaanse honkbalcompetitie met 6-2. Het hele circus verhuist nu voor drie wedstrijden naar St. Louis, waar morgen het derde duel op het programma staat. Grote man achter de tweede zege van de Red Sox in Fenway Park was werper Curt Schilling, die ondanks een zware enkelblessure de aanval van St. Louis zes innings in bedwang hield. De rechterenkel van de 37-jarige Schilling zat vol hechtingen om een pees op zijn plaats te houden. Soms droop het bloed er vanaf. ,,Ik wens iedereen op deze planeet de ervaringen die ik in deze wedstrijd heb opgedaan'', zei Schilling opgewekt.

Dat de Cardinals wel scoorden was een gevolg van belabberd veldwerk achter Schilling. Bill Mueller, die het derde honk van de Red Sox bezette, maakte bijvoorbeeld drie fouten.

,,Dit was de mooiste dag in mijn leven. God heeft dit mogelijk gemaakt'', aldus de zwaar gelovige Schilling, die over een swingende rechterarm beschikt. ,,Toen ik 's ochtends opstond, kon ik niet eens lopen. Laat staan werpen. Dit is een ongelofelijk gevoel. Dit maak ik nooit meer mee in mijn loopbaan.''

De honkballers uit Boston sloegen al vroeg in het duel toe. De eerste inning leverde twee punten op, de vierde nog eens twee. De Cardinals, die in de play-offs een keer een duel op vreemd terrein wisten te winnen, hadden aanvallend weinig slagkracht. Schilling heerste zes innings op de heuvel en stapte als winnaar van het veld.

Zaterdag versloegen de Red Sox, eveneens in eigen stadion, de Cardinals met 11-9. Ruim 35.000 toeschouwers zagen hoe Mark Bellhorn de thuisploeg de zege bezorgde met een homerun in de achtste inning van de wedstrijd. In dezelfde innning leek het aanvankelijk fout te gaan voor de Red Sox. Twee blunders van outfielder Manny Ramirez zorgden ervoor dat de Cardinals op gelijke hoogte kwamen (9-9). De fans van de Red Sox konden uiteindelijk toch een feestje gaan bouwen nadat Bellhorn de bal uit het speelveld had geslagen en zijn ploeg de zege schonk.