Aanklager eist gevangenisstraf in dopezaak Juventus

De openbare aanklager heeft in het dopingproces tegen de Italiaanse club Juventus celstraffen tegen topman Antonio Giraudo en het hoofd van de medische dienst Riccardi Agricola geëist. Ze worden verdacht van het beheer van een dopingnetwerk binnen de club tussen 1994 en 1998. Beiden ontkennen. Aanklager Raffaele Guariniello eiste vandaag een celstraf van twee jaar en een maand voor Giraudo en drie jaar en twee maanden voor Agricola. Het proces begon in januari 2002. Een aantal voormalige topspelers van Juventus, zoals Zinedine Zidane en Roberto Baggio, is in de tussentijd gehoord. De spelers hebben aangegeven legale voedingssupplementen te hebben gebruikt. De aanklager begon zijn onderzoek in augustus 1998, toen voormalig Roma-trainer Zdenek Zeman zei dat dopegebruik in de hele Serie A voorkwam.