Willem II stijgt na zege vier plaatsen

Willem II heeft gisteravond de mogelijkheid benut om vier plaatsen op de ranglijst van de eredivisie te stijgen. De thuisclub won met 4-2 van FC Groningen en klom van de elfde naar de zevende plaats.

Willem II beleefde na drie weken vrijaf een droomstart en kwam na 2 minuten en 43 seconden aan de leiding. Nadat ploeggenoot Mathijssen al een riante kans om zeep had geholpen, kopte Redan na een goede voorzet van linksachter Van der Haar beheerst raak. Het was pas de tweede treffer in Tilburgse dienst voor de aanvaller die eerder dit seizoen werd overgenomen van RKC, maar bij zijn nieuwe werkgever nog zoekt naar de juiste cadans. Na elf minuten kwam FC Groningen langzij dankzij een doelpunt van Krstev.

In de tweede helft werd binnen anderhalve minuut tweemaal gescoord. Willem II nam in de 52ste minuut weer de leiding, nadat Matthijs van Groningen de bal na een voorzet van Hadouir in eigen doel schoof. Even later maakte Seedorf de stand weer gelijk. Victoria besliste het duel een kwartier voor tijd, hij haalde vanaf de rand van het strafschopgebied doeltreffend uit.

FC Groningen was in de slotfase nog dichtbij een derde gelijkmaker, maar het schot van Elshot raakte de lat. Uiteindelijk bepaalde de Tilburgse topscorer Reuser in blessuretijd de eindstand op 4-2.