Wat zeiden Bush en Kerry in hun debatten?

Kerry:

Ik geloof dat Amerika het veiligst en sterkst is wanneer we de leider zijn in de wereld en we de leider zijn van sterke allianties. Ik zal nooit enig land een veto geven over onze veiligheid. Maar ik weet ook hoe ik zulke allianties moet leiden. Deze president heeft ze verbrokkeld achtergelaten over de wereld, en nu dragen wij 90 procent van de slachtoffers in Irak en 90 procent van de kosten.

Bush:

11 september heeft de manier veranderd waarop Amerika naar de wereld moet kijken. Sinds die dag heeft onze natie een op meerdere doelen gerichte strategie gevolgd om ons land veiliger te houden. [...] We volgen over heel de wereld een strategie van vrijheid, omdat ik geloof dat vrije naties terreur zullen verwerpen.

Kerry:

Ik heb een nieuw plan uiteengezet, omdat het plan van de president niet werkt. Je ziet dat iedere avond op de tv.[...]Ik zou iets anders doen. Ik zou toenadering zoeken tot onze bondgenoten op een manier die de president niet heeft gedaan. Hij heeft hen opzij geduwd, iedere keer opnieuw. De Verenigde Naties heeft hij opzij geduwd, individuele landen heeft hij opzij geduwd.

Bush:

Hij praat over een groots idee; laten we een top houden; we gaan de problemen in Irak oplossen door een top te houden. En wat gaat hij dan zeggen tegen de mensen die naar die top komen? Sluit u bij me aan in de verkeerde oorlog op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats? Stel uw troepen bloot aan risico's in een oorlog die u een vergissing heeft genoemd?