The Soundtrack Of Our Lives

,,Vroeger kwamen we in vikingschepen; tegenwoordig veroveren we jullie land in een toerbus.'' Aldus Ebbot Lundberg, de imposante zanger met baard en kaftan van The Soundtrack Of Our Lives (TSOOL) uit Göteborg. De internationale doorbraak van TSOOL kwam pas bij het fenomenale derde album Behind The Music, nadat veteraan Lundberg er al een carrière in de Zweedse garagerock op had zitten. Opvolger Origin Vol. 1 is opnieuw een indrukwekkende proeve van muzikale expansiedrang, ergens tussen de wervelende spacerock van Hawkwind en het onweerstaanbare popgevoel van Abba. TSOOP munt uit in breed uitgemeten dramarock waarin stormachtig melodrama en luchtige `shalala'-koortjes vechten om voorrang. Juist als Lundbergs doorgewinterde vikingsoul een beetje al te zwaar dreigt te worden, verschijnt Jane Birkin op het toneel voor een engelachtige bijdrage aan het hippielied `Midnight children'. Maar meestal speelt TSOOP met verweerde koppen in de wind tegen de klippen op.

Origin Vol. 1 (Warner)