Overlijdensrisicopolis: goedkoop medicijn

Binnenkort krijgen mijn vrouw en ik een kind. Is het nodig om een ongevallenverzekering af te sluiten? Zodat wanneer een van ons overlijdt er een behoorlijk bedrag wordt uitgekeerd aan degene die achterblijft? De meeste kennissen hebben zo'n verzekering, omdat ze in een eigen huis wonen, maar wij huren. Zo'n verzekering is vrij duur en de kans is klein dat er iets gebeurt. Ook is het nadelig dat je de inleg kwijt bent. Kun je beter zelf sparen?

(A. U.)

Een ongevallenpolis dekt alleen de schade veroorzaakt door een ongeval. Het risico van overlijden dekt u met een overlijdensrisicopolis. Die is relatief goedkoop, althans op jongere leeftijd. Zelf sparen of beleggen is geen alternatief voor een risicoverzekering, omdat u al bij het lezen van dit antwoord kunt overlijden en dan zit er niet voldoende geld in de pot. Uw kennissen hebben zo'n polis als onderdeel van hun hypotheekconstructie. U doet dat voor uw nabestaanden. Uw vrouw moet er ook één sluiten. Daar bestaan gezinspolissen voor.

Adriaan Hiele beantwoordt ook vragen op de website www.nrc.nl/hiele