Nelly Suit/Sweat

Nu iedere zichzelf respecterende popmuzikant twee cd's tegelijk uitbrengt, laat ook rapper Nelly zich niet onbetuigd. Nelly noemde de een Sweat, daarop horen we de sportieve, uitdagende Nelly, en de ander Suit, die werd gevuld met nachtclubrap, om de dames te verleiden. Nelly kreeg in zijn eentje die twee cd's niet vol, en liet zich in ieder nummer door weer een andere rap-grootheid bijstaan, van Missy Elliott tot Snoop Dogg, St.Lunatics en Mobb Deep. Nelly's eigen stijl, hoekige raps met deuntjes die zo van het schoolpplein konden komen, verwatert daardoor. Sweat bonkt te veel door, met akelig schrille, synthetische begeleiding. Maar Suit heeft nog wel een paar aardige nummers, vooral als Pharrell Williams en Snoop Dogg bijspringen. Daar hoor je een stel onbetrouwbare straatslijpers die hun vriendinnen blij maken met juwelen uit de feestwinkel, en er nog trots op zijn ook. Dan vergeef je Nelly bijna dat hij het afgezaagde sample van Spandau Ballets `Gold' gebruikt voor zijn eigen `N Dey Say'.

(UNIVERSAL 2498635698/43)