Bezonken Rood

Het Ro Theater brengt een tweeluik naar het werk van schrijver Jeroen Brouwers. Guy Cassiers regisseert deel één, Bezonken Rood, als de monoloog van een man (Dirk Roofthooft) die geplaagd wordt door herinneringen aan het jappenkamp en de moeizame verhouding met zijn moeder.

,,Cassiers gebruikt video's om afstand te scheppen tussen tekst en personage. De trauma's van de ik-persoon zijn vormgegeven met talrijke variaties op het beeld van tralies. [...] Roofthooft mompelt eerder dan dat hij declameert. Deze bijna terloopse speelstijl past goed bij Brouwers' tekst, die ik nu als toeschouwer anders ervaar dan als lezer: een monologue intérieur van een man gevangen in zijn wanen.''

Kester Freriks, 19 oktober 2004

T/m 31/10 in de Rotterdamse Schouwburg. Inl. 010-4118110 of www.rotheater.nl.