Anonieme getuige mag

De rechter-commissaris staat een anonieme getuige toe in het onderzoek tegen de afgezette leider van de Hells Angels in Amsterdam, Willem van B. alias `Big Willem' en twee medeverdachten. Het openbaar ministerie (OM) verdenkt deze mannen van betrokkenheid bij het beramen van een moordaanslag op voormalig Heineken-ontvoerder Willem H.

De onderzoeksrechter heeft inmiddels vastgesteld dat deze getuige betrouwbaar geacht kan worden en dat deze persoon ook de status van bedreigde getuige toekomt. Volgens de advocaat van Van B., M. van Gessel, is hij donderdag hiervan op de hoogte gesteld. Het OM wilde hier gisteren niets over zeggen.

De politie hield de drie eind september aan. De rechter-commissaris stelde het drietal een aantal dagen later op vrije voeten, omdat de verdenking niet hard genoeg was.

Big Willem was tot medio september president van de Amsterdamse afdeling van de Hells Angels. Hij werd afgezet en oneervol uit de club gezet.