ADO straft tien fans na spreekkoren

ADO Den Haag heeft naar aanleiding van de ongeregeldheden bij de wedstrijd tegen PSV van vorige week de eerste tien stadionverboden voor onbepaalde tijd uitgedeeld aan zich misdragende fans.

De verwachting bij het bestuur van de Haagse voetbalclub is dat er nog een enkele tientallen zullen volgen. ADO Den Haag nam de maatregelen na bestudering van de videobeelden.

Het duel werd zaterdag in de tachtigste minuut gestaakt wegens kwetsende spreekkoren, waarvan vooral scheidsrechter Temmink het slachtoffer was. Burgemeester Deetman gaf vervolgens geen toestemming de wedstrijd na een `afkoelingsperiode' te hervatten, omdat hij meer ongeregeldheden vreesde. Een definitieve beslissing over wat er met de resterende tien minuten gebeurt, is volgens een woordvoerder van ADO nog niet genomen. Eerder deze week liet ADO Den Haag dat de aanstichters van de ongeregeldheden juridisch vervolgd zouden worden. De club onderzoekt de mogelijkheden daartoe en bekijkt ook ook of de schade, bijvoorbeeld aan het imago van de club, verhaald kan worden op de supporters.

Gisteravond moest een duel in de eerste divisie worden stilgelegd na wangedrag van supporters. De wedstrijd tussen MVV en Fortuna Sittard werd in de tachtigste minuut gedurende een kwartier gestaakt door de Belgische arbiter Bourdouxhe. Aanhangers van het door financiële problemen geplaagde Fortuna gooiden aanstekers en flessenopeners op het veld. Commercieel manager Ruud Hesp maande de boze supporters – de ploeg uit Sittard keek tegen een achterstand van 2-0 aan – tot kalmte terwijl ME'ers plaatsnamen in het gastenvak. Na een kwartier kon de Limburgse derby alsnog worden uitgespeeld. Het werd uiteindelijk 3-0 in Maastrichts voordeel.