Weinig plot bij De Bifi's

In een tv-filmpje voor de NPS van twee jaar geleden speelden Annick Boer, Daniela Oonk en Anne-Marie Jung een zanggroepje voor reclame-jingles. Ze heetten De Bifi's – en hoewel ze alle drie inmiddels emplooi vonden in musical-ensembles, besloten ze ook een eigen theaterprogramma te maken.

Ook in De Bifi's on tour spelen ze een groepje commercial-inzingzangeressen (,,een heel goed scrabble-woord''), die af en toe uitbarsten in een deuntje voor vissticks of Softy Lady. Maar er is meer aan de hand: in dit mede door regisseur Dick van den Heuvel bedachte verhaaltje is het kordaat ogende trio met de hoge kapsels gearresteerd wegens het molesteren van een man, en op het bureau in afwachting van het verhoor. Snibbige samenspraakjes worden afgewisseld door flarden driestemmig bij geluidsband gezongen liedjes, van Mens durf te leven (1918) tot Blackbird (1968) en softrock-repertoire.

Boer, Oonk en Jung komen van de Kleinkunstacademie, en beschikken over ruim voldoende talent. Ze zingen goed, en roepen een geloofwaardig beeld op van drie meiden in nood. Maar ze lijken nog niet precies te weten hoe al die vaardigheden een bezienswaardig programma kunnen opleveren. De Bifi's on tour gaat zonder veel spanning of sfeer naar een onbestemd slot – even onbestemd als wat eraan voorafging.

Voorstelling: De Bifi's on tour. Regie: Dick van den Heuvel. Gezien: 21/10 in De Meerse, Hoofddorp. Tournee t/m 11/12. Inl. www.debifis.nl