Vuurbal verwondt machinist

De machinist van de stoptrein Nijmegen-Den Bosch is vanmorgen lichtgewond geraakt door een vuurbal in de cabine van de locomotief. De vuurbal ontstond door kortsluiting toen de trein een punt passeerde waar een bankschroef, met een spanband vastgebonden aan de rails, over de bovenleiding was geslingerd. De voorruit barstte en de cabine is zwart geblakerd.

Het ongeval vond plaats rond kwart voor zes, toen de trein het station Nijmegen-Dukenburg binnenreed. De machinist raakte enkele minuten verblind en liep een verwonding op aan zijn elleboog.

De trein reed stapvoets en kon makkelijk tot stilstand worden gebracht. De passagiers bleven ongedeerd en zijn uitgestapt op het station. Het treinverkeer op het traject heeft tot kwart over acht stil gelegen.

De politie beschouwt de daad als een ernstig misdrijf. Onderzoek wijst uit dat de spanband met de bankschroef niet eerder dan om kwart over vier vanochtend kan zijn bevestigd.

President-directeur A. Veenman van NS noemde het incident in een reactie ,,een aanslag op het leven van de machinist.''