Two Cow Garage

Een uitzichtloze jeugd ergens in een gat in Amerika – dat heeft al heel wat rockmuziek opgeleverd. Two Car Garage komt uit Columbus, Ohio, en de drie leden hebben de afgelopen twee jaar een half miljoen kilometer in de toerbus door de Verenigde Staten gereden. Meestal traden ze in bars op voor publiek dat daar niet op zit te wachten. De band leerde dat de aanval de beste verdediging is, en trapt hier meteen hard onder de gordel met een snelle, gemene bluesrocker vol overstuurd suizende gitaren en de gepijnigde strot van de zanger.

Ze komen ergens halverwege Blue Cheer en Nirvana uit, zij het dat aan deze muziek wat meer verchroomde stroomlijndelen hangen. Ook aan de garagerock van Make It Out Alive die daar op volgt. Veel energie, maar het vuur brandt op het waaihout van eenvormigheid en al te bekende gitaarakkoorden. Dat wordt goedgemaakt door het hechte geluid en vooral de zilveren wolken van suizende bekkens. Woorden als `machine' en `geolied' dringen zich op om het achteloze te omschrijven dat in de soms majestueuze powerrock op The Wall Against Our Backs doorklinkt.

Je mag daar een zaal mee platspelen, een plaat stelt andere eisen. Zoals een paar langzame ballades. Zo'n contrast is natuurlijk goed en je zou deze plaat alleen al kunnen kopen voor Hillbilly, met z'n in kampvuursfeer gezongen verhaal van de boerenkinkel die tegen een dame uit de grote stad aanliep. Prachtig, prachtig, hoe die steelgitaar steeds weer opstijgt om de hemel te plukken.

Two Cow Garage: The Wall Against Our Backs. SRV 020