Tekenaar Beertje Paddington Ivor Wood overleden

Ivor Wood, de half Franse, half Britse tekenaar van kinderseries als The Magic Roundabout, The Wombles, Paddington en Postman Pat (`Pieter Post'), is vorige week woensdag op 72-jarige leeftijd overleden. Dat meldt The Daily Telegraph. Woods werkte als animatietekenaar voor een reclamebedrijf toen hij Serge Danot ontmoette, waarna zijn carrière een vlucht nam. Samen maakten ze Le manege enchante. De serie werd in 1964 een groot succes op de Franse televisie, en werd later in 28 talen vertaald en aan 68 landen verkocht, waaronder Japan, Irak en Nederland waar de serie De Minimolen heette. Wood ontwierp ook de poppen voor The Herbs (1968), The Wombles (1973), Beertje Paddington (1975) en Hattytown tales (1980). Er wordt gewerkt aan een filmversie van The magic Roundabout die volgend jaar in de bioscoop wordt verwacht.