Red Sox treffen Cardinals

Boston Red Sox neemt het in de World Series op tegen St. Louis Cardinals. De honkballers van de Cardinals plaatsten zich afgelopen nacht via een overwinning (5-2) op Houston Astros voor de finale van de Amerikaanse honkbalcompetitie. De zege bracht de eindstand in de best-of-seven serie op 4-3 voor de Cardinals.

De Red Sox en de Cardinals speelden eerder tegen elkaar voor de titel, in 1946 en 1967, met beide keren de Cardinals als winnaar. Morgen is het eerste duel van de World Series, in Boston.

Vannacht viel de beslissing in de zesde inning. De Astros had al vroeg in het duel een voorsprong genomen (0-2). De Cardinals kwamen in de derde inning terug tot 1-2 en beslisten het duel drie slagbeurten later. Forse tikken van Albert Pujols, later gekozen tot meest waardevolle speler van de National League, en Scott Rolen (homerun plus één) brachten de Cardinals op 4-2. De Cardinals stonden voor het laatst in 1987 in de World Series. De Astros streden nog nooit in de finale om het officieuse wereldkampioenschap.

Het behalen van de World Series heeft een fan van de Red Sox het leven gekost. Een 21-jarige studente raakte gisternacht betrokken bij rellen rond het Fenway Park Stadion in Boston, waar ongeveer 60.000 waren samengekomen om de wedstrijd in New York te volgen. Later op de avond werd de stemming grimmiger. Fans raakten slaags met de politie, nadat ze auto's en winkelpanden hadden beschadigd. De agenten traden hard op en arresteerden acht fans. Zestien mensen moesten hun verwondingen in het ziekenhuis laten behandelen. De studente kwam tussen de vechtpartijen terecht. Burgemeester Thomas Menino van Boston overweegt voor het begin van de World Series, morgenavond in zijn stad, een alcoholverbod in te stellen rond het stadion.