Ook een mooi boek

Tijdens de kinderboekenweek heb ik een boek gelezen. Dat boek heet De weg naar het noorden van Naima El Bezaz. Het is al een oud boek en heeft helemaal geen prijs gehad. Ik begon te lezen en het werd steeds spannender en mooier. Sommige stukjes zijn best verdrietig. Het gaat vooral over het afscheid van Ghali van zijn familie in Marokko en van een vriend die hij dood achterlaat op straat. Het einde van het boek is helemaal verdrietig want hij heeft drie keuzes die alledrie niet leuk zijn. Ik begrijp nog steeds niet waarom dit boek geen prijs heeft gekregen!

Ik heb ook tijdens de kinderboekenweek zoals elk jaar in boekhandel Schimmelpennink in Amsterdam een steentje bijgedragen. Het viel me op dat er nauwelijks kinderen in de winkel waren geweest. Meestal zijn het er meer. Misschien was het omdat we te weinig limonade hadden. Laten we dat maar hopen, want aan de boeken kan het niet liggen. Maar ja we'll never know.

Eigen leesnieuws van Kester Mulder, 12 jaar, uit Amsterdam