Reactie van Cuba op bezoek was adequaat 3

Het bericht dat parlementariër Dittrich Cuba was uitgezet, beter gezegd: niet in mocht, is opmerkelijk, maar verder niet interessant, zou je denken. Want denken we in Nederland nog werkelijk dat we invloed in de wereld kunnen uitoefenen door een of andere politicus daarheen te sturen met een opgeheven vingertje om te vertellen wat wel en niet mag? Ik denk het niet. Nederland is te klein en onze politici zijn te onbeduidend. Wil je misstanden in wereld aanpakken, doe dit met body, zoals in EU- en VS-verband, met politici met naam en faam op dit gebied.

Toen ik de reactie van Dittrich las: ,,De mensenrechten staan nu in de spotlights door de incident'', moest ik weer glimlachen.

Wat een grootheidswaanzin van wederom een onbeduidende parlementariër van een landje vol betweters.