Parkeerverbod auto's breder dan 1,84 in Nijmegen

Nijmegen gaat grote auto's weren uit de stad. Op initiatief van de fractie van GroenLinks is door de gemeenteraad met negentien stemmen voor en zestien stemmen tegen een motie aangenomen om een parkeerverbod in te stellen voor personenauto's breder dan 1,84 meter. GroenLinks, dat zich ergert aan de toename van het aantal SUV's (terreinwagens) wilde aanvankelijk een parkeerverbod voor auto's breder dan 1,90 meter. De lengte-eis van 5,00 meter is vervallen. SUV's breder dan 1,84 zijn onder meer Lexus RX300, Kia Sorento, Jeep Grand Cherokee, Ssang Yong Rexton, Volvo XC90, Volkswagen Touareg, Porsche Cayenne, Range Rover en Hummer. Nijmegen is de eerste stad in Nederland die maatregelen aankondigt. Overigens zijn ook veel luxe auto's breder dan 1,84 meter, zoals de Audi A8, BMW 7-serie, Jaguar XJR, Volkswagen Phaeton en Mercedes S-klasse. Ook sommige sportauto's zijn breder, zoals de Alfa Romeo 8c, Aston Martin Vanguish, BMW 645, Chevrolet Corvette, alle Ferrari's, Maserati Quattroporte en Mercedes CLS. En dit geldt ook voor MPV's (luxe personenbusjes) als Lancia Phedra, Chevrolet Transport, Chrysler Voyager, Citroën C8. Het college van B en W onderzoekt of er juridische belemmeringen zijn voordat de parkeerverordening wordt aangepast.