En verder

Wandelen

Een ontdekkingstocht door het natuurgebied Fort Sint Andries kan het best starten bij Bezoekerscentrum De Grote Rivieren in Heerewaarden, waar een vaste expositie is ingericht over natuur en cultuurhistorie van het gebied. In het nieuwe routeboekje Wandelen rondom Fort Sint Andries staan vier korte wandelingen beschreven in de omgeving van Heerewaarden, Rossum, Wamel en de Lithse Ham. De routes voeren door karakteristiek rivierenlandschap dat bepaald wordt door uiterwaarden, dijken, oude rivierlopen en oeverwallen, met op tal van plaatsen restanten van eeuwenoude woonculturen.

Routeboekje `Wandelen rondom Fort Sint Andries' is voor € 1,50 verkrijgbaar bij het Bezoekerscentrum, Langestraat 38 in Heerewaarden, Inl 0487-572831 & www.degroterivieren.nl. Bezoekerscentrum geopend tot en met 29 okt (di t/m vr 10-17u.

Musea in Koninklijke Stallen

Op zaterdag 23 en zondag 24 oktober zijn de Koninklijke Stallen van Paleis Het Loo geopend. Het publiek kan die dagen de paarden en rijtuigen het Paleis bezichtigen. Tevens zal een aantal voormalige hofauto's worden gereden, waaronder de verlengde Ford Granada uit 1980 van koningin Beatrix en de Ford LTD van koningin Juliana. Staldemonstraties op beide dagen tussen 10-12u en 14-16u.

Entreebewijs geeft toegang tot paleis, tuinen en tentoonstellingen. Entree € 9. €3 6 t/m 17 jr. T/m 5 jaar gratis entree. Ingang via parkeerplaats Amersfoortseweg, Apeldoorn. Inl 055-5772400 of www.paleishetloo.nl

Stripboekenfestival

In het Archeon in Alphen a.d. Rijn worden op 23 en 24 oktober de Nationale Stripdagen gehouden. Er zijn tal van activiteiten: ruilbeurs, stripboekenmarkt, exposities en signeersessies. Verder worden ook de Stripschapsprijzen 2004 uitgereikt.

Inl ww.archeon.nl

Literaire herfstsalon

SLAB organiseert 27 oktober om 20u een Literaire Herfstsalon met als gast dichter, schrijver en columnist Luuk Gruwez.

Kroonsael van Oncle Jean, Ginnekenweg 338, Breda. Inl 076-5654108.

Airborne Divisie

Zondag 24 oktober speelt de Living History Group Holland de activiteiten na van de Eerste Airborne Divisie van het Britse leger. Deze Divisie nam in de Tweede Wereldoorlog deel aan de Operatie Market Garden (de geallieerde luchtlandingen bij Arnhem). De groep zal een act opvoeren en daarbij gebruik maken van historische jeeps en ander materiaal. Ook de bekende Dakota `Fifi-Kate', het transportvliegtuig uit 1943 dat te gast is bij de Aviodrome, wordt bij de act betrokken.

Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome, Pelikaanweg 50, Luchthaven Lelystad. Inl www.aviodrome.nl