COLORFUL RADIO -

De Publieke Omroep wil Colorful Radio redden. Ze gaat in beroep tegen de uitspraak van de Amsterdamse rechtbank van vorige week donderdag dat Colorful per 11 november haar uitzendingen moet staken. Dat meldde de Raad van Bestuur gisteren. De rechter baseerde zijn uitspraak deels op het oordeel van het Commissariaat voor de Media dat Colorful Radio een `ongeoorloofde neventaak' van de Publieke Omroep is. Daarom gaat de Publieke Omroep ook het Commissariaat voor de Media vragen de zaak nogmaals te bekijken. Voor die tijd zal zij de formule van het radiostation aanpassen aan de kritiek die het Commissariaat eerder leverde. Zo zal er meer nadruk komen te liggen op informatie in plaats van op muziek. De Publieke Omroep verwacht dat Colorful Radio na 12 november gewoon kan blijven uitzenden, ondanks de rechtelijke dwangsom van 50.000 euro per dag.