Van ambtenaar naar adviseur

Hij is er deze week even tussenuit, aan het wandelen in het Geuldal, zegt hij telefonisch vanaf het Maastrichtse Vrijthof. Maar dat wil niet zeggen dat hij niet enthousiast kan praten over zijn nieuwe baan bij adviesbureau Boer & Croon. Willem Verbaan heeft sinds augustus een baan in de directie van de Boer & Croon-divisie Ruimtelijke investeringen, ,,en de richting die ze daar ingaan voelt goed''. Verbaan wil in zijn werk als adviseur ,,bruggen slaan tussen de overheid en de markt'', wat naar zijn mening nu nog onvoldoende gebeurt. ,,Kijk maar: er komen in Nederland bijvoorbeeld nauwelijks nog publiek-private samenwerkingen van de grond. De partijen hebben te weinig begrip voor elkaars speelveld.'' Verbaan heeft zelf via ,,hink-stap-sprongen'' een loopbaan aan beide kanten gehad: hij was zowel de op een na hoogste ambtenaar van VROM als directeur van een divisie van bouwconcern Dura Vermeer. Of de 58-jarige dit als zijn laatste baan ziet? ,,Nee hoor, meneer, ik ben springlevend. Ik ga nog wel dertig jaar mee.''

Personalia@nrc.nl