Red Sox dwingen zevende duel af

Met een uitblinkende pitcher Curt Schilling zijn de honkballers van de Boston Red Sox er gisteren in New York in geslaagd een beslissende zevende wedstrijd tegen de Yankees af te dwingen. De Red Sox wonnen met 4-2 en kunnen historie schrijven: nooit eerder boog een team in een best-of-seven serie een 3-0 achterstand om in een 4-3 overwinning.

De eerste drie wedstrijden in de eindstrijd van de American League werden gewonnen door de favoriete Yankees. Op spectacularie wijze wisten de Red Sox zich weer terug te vechten in de race om een plaats in de finale van de World Series. Zondag en maandag verkleinden de Red Sox in het eigen stadion in Boston de achterstand tot 3-2 met twee nipte zeges. Daar kwam gisteren de verrassende overwinning in New York bij.

Schilling, terug na een enkelblessure, moest in de zeven innings dat hij in het veld stond slechts vier honkslagen en één punt incasseren. Op dat moment leidden de Red Sox al met 4-0, mede dankzij een homerun met twee spelers al op de honken van Bellhorn. De politie moest er in de slotfase aan te pas komen om de rust in het stadion te bewaren.

Vandaag worden de play-offs beslist in het stadion van de Yankees, die vorig jaar het seizoen als vice-kampioen afsloten. De Red Sox haalden in 1986 voor het laatst de eindstrijd. De finale van de National League gaat tussen de Houston Astros en St. Louis Cardinals. Het staat 3-2 voor Houston.