Kunst geeft energie

Hoe je museumdirecteur wordt? ,,Door de advertenties in de krant goed te lezen, een goede brief te schrijven en jezelf in vier gesprekken goed te verkopen.'' Rick Vercauteren (48) deed dat blijkbaar in voldoende mate, want vanaf januari is hij de nieuwe directeur van Museum Van Bommel Van Dam in Venlo. Vercauteren werkt nu nog in het Noordbrabants Museum en is docent `Public relations en marketing' in Breda. ,,Ik ben een mix van een tentoonstellingsmaker, educator en marketeer'', zegt Vercauteren, die als achtjarige al gefascineerd was door Japanse prenten en Miró. ,,Ik wil het niet belerend of schoolmeesterachtig overbrengen, maar volgens mij geeft kunst energie.'' Museum Van Bommel Van Dam werd in 1971 opgericht na een gift van het gelijknamige echtpaar. Inmiddels beschikt het over 1.500 werken uit de periode 1950-2000. De nieuwe directeur kondigt een zoektocht aan naar nieuwe bezoekers.

Personalia@nrc.nl

    • Freek Staps