Brandon Routh (25) getipt als Superman

De relatief onbekende acteur Brandon Routh wordt op verschillende Amerikaanse filmsites getipt voor de rol van Superman in Superman Returns, die zomer 2006 in de bioscoop wordt verwacht. De Nederlandse tak van Warner Bros. kon het gerucht vanochtend niet bevestigen.

Mocht de 25-jarige Routh inderdaad de rol krijgen, dan is hij daarin de opvolger van Christopher Reeve, die vorige week op 52-jarige leeftijd aan een hartstilstand overleed. Reeve speelde vier keer de rol van Superman, voordat hij in 1995 bij een val van zijn paard zijn nek brak en geheel verlamd raakte.

Brandon Routh speelde tot nog toe rolletjes in tv-series Undressed en had eenmalige optredens in ook in Nederland bekende series als Will & Grace en Gilmore Girls. Regisseur Bryan Singer (die eerder onder meer The Ususal Suspects en twee delen van superheldenfilm X-men maakte) zou voor Superman Returns specifiek op zoek zijn geweest naar nog een weinig bekende acteur.

Voor Reeve wordt volgende week een besloten herdenkingsdienst gehouden. Op de Juilliard School of the Performing Arts in New York, waar Reeve zijn acteerlessen kreeg, worden dan 900 gasten verwacht.

Dit is bekendgemaakt op de website van de Christopher Reeve Paralysis Foundation. Sinds zijn ongeluk zette Reeve zijn bekendheid en zijn geld in voor de verbetering van de positie van gehandicapten.