Belangrijke post voor prof

De Voedsel- en Waren Autoriteit (VWA) zit nu nog in een reorganisatie, maar vanaf januari is Evert Schouten (56) daar de nieuwe directeur Risicobeheersing. De tien wetenschappers die er werken verzamelen informatie over mogelijke risico's. ,,Bijvoorbeeld micro-organismen in consumentenproducten die van elders komen'', zegt Schouten. De Voedsel- en Waren Autoriteit werkt voor de ministeries van Volksgezondheid en Landbouw als opdrachtgever. Schouten moet de twee ministers gaan adviseren. Hij studeerde geneeskunde en sociale geneeskunde in Utrecht, was huisarts en promoveerde in 1991. ,,Daarmee past mijn nieuwe baan goed in wat ik al gedaan heb.'' Schouten werd eerder dit jaar hoogleraar Epidemologie en Preventie aan de Wageningen Universiteit. Die functie gaat hij nu een dag per week vervullen. ,,In Wageningen zijn ze er eigenlijk heel content mee. Het is een belangrijke post voor een van hun mensen.''

Personalia@nrc.nl