Vriendin Maja: voorwaardelijk

De kinderrechter in Arnhem heeft de 15-jarige Nina K. uit Nijmegen, de vriendin van de vermoorde Maja Bradaric, vandaag voorwaardelijke jeugddetentie van vier maanden opgelegd. Ook moet het meisje verplicht een psychotherapeutische behandeling ondergaan. De straf is conform de eis van het openbaar ministerie.

Het 15-jarige meisje was de hartsvriendin van de vorig jaar in november vermoorde Maja. Het meisje had verkering met de toen 18-jarige Goran M., die door de rechtbank in Arnhem is veroordeeld tot acht jaar celstraf en tbs voor het wurgen van Maja en het in brand steken van haar lichaam. Van haar vriendje hoorde de Nijmeegse over de moordplannen, maar ze nam die naar eigen zeggen niet serieus en ze waarschuwde politie noch justitie. De rechtbank neemt haar dat zeer kwalijk.

Volgens de rechtbank heeft het meisje de bedreigingen wel serieus genomen. Zij stemde in met het neerleggen van een pil op Maja's kamer, zodat het zou lijken of zij een overdosis had genomen.