Tryater treedt op in boerderij van CvdK Ed Nijpels

Het theatergezelschap Tryater gaat elf voorstellingen spelen in de woonboerderij van de Friese commissaris der Koningin Ed Nijpels in Dijken, bij Langweer. De eerste serie voorstellingen van Rolling Home, over een moeder op leeftijd die in haar pleats (`boerderij') terugblikt op haar leven, vond plaats in de Wirdumse boerderij van actrice Klaasje Postma, die het stuk schreef en speelt. De schuur van haar kop-hals-romp-boerderij kon echter niet verwarmd worden. Aangezien er nog een wachtlijst was van 600 mensen die de voorstelling wilden bezoeken, wijkt Tryater nu uit naar de boerderij van Nijpels. Regisseur en artistiek leider Hans Man in 't Veld is ,,buitengewoon gelukkig'' met het aanbod van Nijpels. De Friese commissaris stelde zijn boerderij in het verleden al eens beschikbaar voor een serie strijkkwartetten.