Rijders loterijploeg op straat

De wielrenners en ander personeel van de BankGiroLoterij-ploeg staan op straat. Manager Arend Scheppink meldde gisteren dat hij er niet in is geslaagd een opvolger te vinden voor de loterijfirma, die het na vier jaar hoofdsponsorschap voor gezien houdt.

BankGiroLoterij kondigde eind vorig jaar al aan dat 2004 het laatste seizoen zou worden. Scheppink ging op zoek naar een vervanger, maar na weer een mislukt contact staakte hij gisteren zijn pogingen. ,,Maar geïnteresseerden mogen zich altijd bij me melden.''

Door het wegvallen van de ploeg moeten negen Nederlandse renners, onder wie Addy Engels, Rudie Kemna en Remco van der Ven, op zoek naar een andere werkgever. Matthé Pronk en Frank van Dulmen vonden al elders onderdak. Pronk rijdt volgend jaar voor het Belgische Mr.Bookmaker, Van Dulmen stapt over naar het tradeteam 3 van Rabobank. Ook vier Deense renners, de ploegleiders Jelle Nijdam en Piet Hoekstra, vijf personeelsleden en twee freelancers zijn werkloos.

Donderdagavond meende Scheppink rond te zijn met een Belgische geldschieter. ,,Maar ze bleken net een concurrent te hebben overgenomen en het geld was op.'' Scheppink gaf het uiteindelijk op, moedeloos. ,,Ik ben op. Dit is een grote teleurstelling.''