KRO vindt gelukkig nog een pot met geld

Prachtig nieuws in de krant van 13 oktober, de KRO houdt geld over. Geld dat de KRO graag zou willen besteden aan programma's ,,die de missie van de KRO echt raken''. De bestedingsbehoefte bij de KRO is zo groot dat de omroepvereniging niet alleen geld over heeft gehouden voor het maken van programma's, maar ook nog om zendtijd bij de commerciële concurrentie te kopen.

Ik moest onmiddellijk terugdenken aan de vergaderingen vlak voor de zomervakantie, toen we bij de publieke omroep probeerden het miljoenengat te dichten in de radiobegroting van 2005. Na een jaar van flinke bezuinigingen werd er gesproken over het schrappen van programma's. Gelukkig heeft het bestuur van de KRO nog een pot met geld gevonden. ,,Eigen vermogen'', aldus de KRO.

Mij kan het niet schelen, het is van harte welkom bij die prachtige radiozenders van de publieke omroep, die dit jaar flink hebben moeten bezuinigen. Voor programma's ,,die de missie van de KRO echt raken''. Goede radioprogramma's, bijvoorbeeld op 747AM. Echte publieke radio.