Tv-show Michael Moore geschrapt

De verkiezingsshow van filmregisseur Michael Moore zal niet worden uitgezonden door kabeltelevisie-kanaal In Demand. Dat meldt de BBC vandaag. De show, waarin kijkers voor een kleine tien dollar behalve interviews met beroemdheden ook een uitgebreide versie van Moore's Irak-documentaire Fahrenheit 9/11 konden zien, stond gepland voor de vooravond van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van twee november. In Demand wijt het besluit aan ,,gerechtvaardigde zakelijke en juridische overwegingen''. Moore reageerde door te zeggen dat er ,,blijkbaar druk is uitgeoefend''. Hij overweegt juridische stappen. De conservatieve Sinclair Broadcast Group heeft hij de mogelijkheid geboden zijn film gratis uit te zenden. Het is nog onduidelijk of de omroep hierop ingaat. Moore is fel tegenstander van de regering Bush en legt in Fahrenheit 9/11 verbanden tussen de president en de familie Bin Laden.