`Schumi is niet rapper'

Rubens Barrichello neemt geen genoegen (meer) met een bijrol in de Formule 1-renstal van Ferrari. `Ik ben even snel als Michael Schumacher', sprak de 32-jarige Braziliaan een week voor de Grand Prix in zijn vaderland tegenover de Duitse krant Bild am Sonntag. `Het wordt nu tijd dat ik de wereldtitel pak. Als ik de mindere van Schumacher was, zou ik mijn racepak inleveren en stoppen.'

Barrichelo voelt zich vooral ondergewaardeerd binnen de Italiaanse renstal. `Ik word niet betaald om de rol van nummer twee te spelen', liet hij optekenen in de Duitse krant. `Ik word betaald om elk jaar beter te worden en de wereldtitel te veroveren. Met Ferrari. In het nieuwe seizoen ga ik alles doen om Schumacher te verslaan.'

Vooralsnog is de overwinning in de Grand Prix van Brazilië het eerste doel van Barrichello. Hij won nog nooit in zijn vaderland. `Er zijn tijden geweest dat ik erg emotioneel was in de cockpit van mijn auto, maar tegenwoordig ben ik zo koel als een komkommer.'