Recordaantal kinderen naar de boekwinkel

In de vijftigste Kinderboekenweek heeft een recordaantal kinderen een bezoek gebracht aan de boekwinkel. Het aantal verkochte boeken steeg met 12 procent ten opzichte van vorig jaar en de omzet steeg met 10 procent. Dat heeft de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) vandaag bekendgemaakt. De week werd afgelopen weekend afgesloten. Een aantal titels, zoals Tonke Dragts De brief voor de koning, die de Griffel der Griffels won, raakten door de grote belangstelling uitverkocht. Het geschenkboek Swing van Paul Biegel was met een oplage van 382.500 exemplaren het meest gedrukte geschenk ooit. Boekverkopers zoeken de verklaring van de drukte in de grote hoeveelheid media-aandacht voor de week. Volgend jaar loopt de Kinderboekenweek van 5 tot en met 15 oktober.