Toeslag brandstof American Airlines

American Airlines verhoogt met onmiddellijke ingang de brandstoftoeslag op alle internationale vluchten, zo heeft het bedrijf gisteren bekendgemaakt. De maatregel is gevolg van de hoge olieprijzen. American schat dat de extra kosten voor kerosine dit jaar in vergelijking met 2003 uitkomen op bijna een miljard euro. De nieuwe toeslagen variëren van twaalf euro tot twintig euro per enkele reis. Voor een vlucht over de Atlantische Oceaan (naar het oosten) of over de Grote Oceaan (naar het westen) moet voortaan twintig euro extra worden betaald. Dat geldt ook voor bestemmingen in zuidelijk Latijns-Amerika. De toeslag voor alle overige internationale vluchten gaat met twaalf euro omhoog. American volgt met deze maatregel andere grote luchtvaartmaatschappijen die al eerder besloten hun toeslagen te verhogen.