Tennissen

Vanwege de Champions' Cup, het EK voor bridgeclubs, vertoefden vorige week veel sterke bridgespelers in Barcelona. Voor Nederland trad landskampioen Modalfa in het strijdperk. De Amsterdammers zetten een heel behoorlijk resultaat neer door als vierde te eindigen. Tennisclub (!) Parioli uit Rome prolongeerde zijn verleden jaar in eigen stad veroverde titel door het Poolse Computerland in de finale weg te vagen. Lavazza uit Turijn won van Modalfa in de strijd om het brons.

Het woordje `tennisclub' is enigszins misleidend. Weliswaar is Parioli een sportclub, waar de Romeinse chique zich bezondigt aan wat lichamelijk ongemak, maar het is vooral ook de locatie waar Francesco Angelini een heel bridgecircus overeind houdt. Grootindustrieel Angelini is een machtig man met veel talenten. Zo spreekt hij vloeiend Engels, voor een Italiaan een uitzondering. Tot zijn verborgen talenten mag zeker het bridgespel worden gerekend. In Nederland zou hij niet verder komen dan de B-lijn van bridgeclub Sans Fumer uit Ruurlo.

De andere spelers uit team Angelini – Lauria, Versace, Fantoni, Nunes, Sementa – behoren tot de wereldtop, anders kan je het winnen van grote titels wel op je buik schrijven.

Een lucratief spel voor Modalfa uit de voorronden:

Z/OW

♠ B

♡ 4

♦ H 10 6 4 2

♣ V B 8 5 3 2

♠ A 10 9

♠ H V 8 7 5 4 2

♡ H 9 8 7 5

♡B 10 6 3

♦ A B

♦ 8 5

♣ A H 7

♣ -

♠ 6 3

♡ A V 2

♦ V 9 7 3

♣ 10 9 6 4

Tegen Allegra boden OW, Bertens-Bakkeren, ondanks heftig tegenstribbelende tegenstanders, 6♡ uit. Ton Bakkeren behandelde de troeven correct door op de vrouw te snijden en noteerde plus 1430. Op de andere tafel kwam noord, Gert-Jan Paulissen, tegen hetzelfde contract met zijn singleton schoppen uit. De leider, Massimo Lanzarotti, veronderstelde daarom dat noord minstens twee troeven had. Hij nam de eerste slag in oost, speelde troefboer voor en toen zuid met een kleintje bekende, legde de leider troefheer in zijn hand: zeventien imps voor Modalfa.