RTX:

Royal Trux is niet meer. Het junkieduo dat uit allerlei vervreemdende combinaties, annex de verrotting van hun menselijk leven, een bijzondere kijk op rock 'n' roll schiep, is uit elkaar gegroeid. Neil Hagerty opereert solo en in Weird War, Jennifer Herrema draagt de fakkel voort onder de afgekorte naam RTX. De avantgardistische chaos van weleer is met het vertrek van Hagerty maar zeer gedeeltelijk ingedamd. Met nieuwe secondanten Nadav Eisenman en Jaimo Welch trekt Herrema opnieuw een spervuur op van de gemeenste rockriffs aan gene zijde van Exile On Main Street, het Rolling Stones-album dat door Hagertys vorige band Pussy Galore integraal gecoverd werd, en hangt daar een aantal soms stevig vloekende, maar altijd spannende lagen overheen. Herrema's zang klinkt nog steeds als hangt er een vervallen sloerie aan de schimmelende microfoon – waarop af en toe het stijlvreemde vocoder-effect losgelaten wordt. Ondanks, of waarschijnlijker dankzij zulke beelden van verrotting en verval doet Transmanicon je weer geloven in de toekomst van de rock 'n' roll.

Transmanicon

(Drag City, distr. Munich)

    • Jacob Haagsma